Εκπαιδευση

Μηνύματα εκπροσώπων τοπικών αρχών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’

Ἀγαπητά μου παιδιά,

Μέ τήν σημερινή ἡμέρα τῆς ἔναρξης τῶν μαθημάτων τῆς νέας σχολικῆς χρονιᾶς, ἐπικοινωνῶ πατρικά μαζί σας, μ’ ὅλους σας ἀνεξαιρέτως καί σᾶς ἐκφράζω τίς ἐγκάρδιες εὐχές μου γιά ὑγεία, φώτιση, δημιουργικότητα καί κάθε ἐπιτυχία στούς ὡραίους στόχους σας.

Νά ἀγαπᾶτε τό σχολεῖο σας, νά τιμᾶτε τούς διδασκάλους σας, νά ὑπακούετε στούς γονεῖς σας καί νἄχετε σεβασμό μεταξύ σας.

Ὁ καλός Θεός νά σᾶς εὐλογεῖ πάντοτε. Καλή πρόοδο. Καλή χρονιά.

Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος

Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά γεμάτη  όνειρα και  προσδοκίες ξεκινά σήμερα.

Η μόρφωση είναι το σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα στη ζωή σας και ένα συναρπαστικό ταξίδι προς τη γνώση και την πρόοδο.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας θα είναι πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Εύχομαι στους μαθητές όλων των βαθμίδων μια δημιουργική χρονιά με υγεία!

Βουλευτής Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικός

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια καλή αρχή με δύναμη, αισιοδοξία κι όραμα!

Το σχολείο είναι χώρος δημιουργίας και χαράς.

Χώρος που καλλιεργείται το μυαλό και η ψυχή, που παρέχονται πολύτιμες γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες.

Γι’  αυτό θα στέκομαι πάντα δίπλα σε όλους,  προκειμένου από κοινού να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Να έχετε όλες κι όλοι μια γόνιμη και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Βουλευτή Λακωνίας (ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ) κας Γρηγοράκου

Πρώτο κουδούνι σήμερα!
 Τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του μεγαλύτερου μέρους της χώρας επιστρέφουν στα θρανία. Τους εύχομαι μια δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και υγεία, στο ταξίδι για την πιο ουσιαστική γνώση: Να αγαπούν να μαθαίνουν.
Δυστυχώς, στη Θεσσαλία, όπου ακόμη οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν ανοικτές, οι αυλές των σχολείων θα είναι σήμερα «βουβές», καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν την άλλη εβδομάδα.
Προτεραιότητα τώρα είναι η ψυχολογική στήριξη των μαθητών και η διευκόλυνσή τους με κάθε τρόπο στα πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο η πρόσβαση, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στα μαθήματα.
Είναι απογοητευτικό το ότι για άλλη μία χρονιά τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν καλυφθεί επαρκώς τα εκπαιδευτικά κενά.
Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα χρειαστούν περίπου 48.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους αποτελεί σταθερή θέση της προοδευτικής παράταξης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για τη χώρα σύγχρονα σχολεία που θα εκπαιδεύουν και θα διαπαιδαγωγούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button