Πολιτικα

Ρογκάκου: «Με διέγραψαν χωρίς ενημέρωση – Οφείλουμε  να είμαστε  σοβαροί   και υπεύθυνοι» – Ενημερωτικό δελτίο τύπου προς τους πολίτες

Αξιότιμοι Συνδημότες και  Συνδημότισσες,

Όπως καλά γνωρίζετε η δημοκρατία έχει ως βάση τη  λαϊκή βούληση η οποία εκφράζεται μέσω των εκλογών, με αποτέλεσμα τον ορισμό  εκπροσώπων στις θέσεις και τα αξιώματα της πολιτείας. Οι εκλεγμένοι έχουν υποχρέωση να εκπροσωπούν και να μάχονται  για την προάσπιση των συμφερόντων   των πολιτών  άδολα, με τιμιότητα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και το κράτος δικαίου.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2023 ενημερώθηκα από το Δήμο Ανατολικής Μάνης ότι ο εκλεγέντας Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Σμήνους του συνδυασμού Μαζί για τον Τόπο μας” κ. Παύλος Μιχαλακάκος   δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ορκωμοσίας  και ο λόγος απουσίας του  βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν έγινε  αποδεκτός. Λόγω ότι,  η επόμενη σε σειρά ήμουν εγώ,  ερωτήθηκα από τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο αν αποδέχομαι την θέση αυτή.  Σεβόμενη τους  θεσμούς και τους ψηφοφόρους  που  με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους  αποδέχθηκα τη θέση, ως όφειλα. Να σημειωθεί ότι πρωτίστως ενημέρωσα τον τέως Επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γεώργιο Πλαγιαννάκο εφόσον ο Επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Πάρης Αδάμης δεν απεδέχθη  τη θέση του.

Στις 5 Ιανουαρίου 2024  και κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκα επίσημα  για την διαγραφή μου ως  μέλος του συνδυασμού “Μαζί για τον Τόπο μας” απόφαση η οποία με  βρίσκει αδιάφορη διότι η συμμετοχή μου στον συνδυασμό και ο αγώνας που έδωσα  είχε ως βάση τον Επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρη Αδάμη ο οποίος και έχει αποχωρήσει. Ως εκ τούτου ουδεμία σχέση και διαμοιρασμό ιδεολογίας έχω με τους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού ” Μαζί για τον Τόπο μας”.

Βάσει των παραπάνω γεγονότων αλλά και εξαιτίας μιας μεθοδευμένης παραπληροφόρησης εις βάρος μου  θα ήθελα να θέσω στην κρίση σας ορισμένους προβληματισμούς, όπως: α) Για ποιο λόγο δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση ως είθισται, από τους εκπροσώπους του συνδυασμού σχετικά με την παραίτηση του Επικεφαλής και τους λόγους αυτής ώστε να ενημερωθούν οι υποψήφιοι που στελέχωσαν τον συνδυασμό, οι ψηφοφόροι που τίμησαν τον συνδυασμό αλλά κι  όλη η κοινή γνώμη. β) Για ποιο λόγο η διαδικασία της εκλογής του νέου Επικεφαλής έγινε χωρίς να ενημερωθούν και να παρίστανται όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού. γ) Για ποιο λόγο οι έξι εκλεγέντες Δημοτικοί σύμβουλοι  προχώρησαν στην διαγραφή μου χωρίς να ακολουθήσουν την ορθή διαδικασία που προέβλεπε την ενημέρωση  μου, την ακρόαση μου και την έκθεση των απόψεων μου και τελικώς την κοινοποίηση της απόφασης.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η στάση μας απέναντι στους θεσμούς και τους πολίτες μας χαρακτηρίζει. Για το λόγο αυτό  οφείλουμε  να είμαστε  σοβαροί   και υπεύθυνοι. Προσωπικά  θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την ψήφο σας και θα εργαστώ  με γνώμονα  το καλό του τόπου μας.

Με εκτίμηση

     Χριστίνα Ρογκάκου

Δημοτική Σύμβουλος της Δ.Ε. Σμύνους

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button