Αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Ανατ. Μάνης Featured

24 Οκτ 2016
1600 times

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης στο Githio-click

Συναντήσαμε το Δήμαρχο, Πέτρο Ανδρέακο, στο γραφείο του. Αν και οι υποχρεώσεις και τα ραντεβού του διαδέχονταν το ένα το άλλο, μας μίλησε για τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αρεόπολη, το προσφυγικό ζήτημα, την πορεία του στην αυτοδιοίκηση, αλλά και τον άγνωστο "στρατιώτη" που τον βοηθά και τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια...

Ερ.: Τι σημαίνει για εσάς προσωπικά ο εορτασμός της 17ης Μαρτίου; Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα γεγονότα που για λίγο έλειψε να αμαυρώσουν τι φετινές εκδηλώσεις.

Απ.: Η 17η Μαρτίου για έμενα προσωπικά είναι η πιο μεγάλη και η πιο ιστορική γιορτή της Μάνης. Είναι η ημέρα που οι πρόγονοί μας ορκίστηκαν στην Αρεόπολη για την απελευθέρωση του Έθνους, του υπόλοιπου έθνους έκτος της Μάνης, η οποία ήταν ελεύθερη. Όπως είπε και ο κεντρικός ομιλητής, ο κ. Καμπουράκης είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι στην ουσία η επανάσταση με του Τούρκους το 1821 ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη και στη συνέχεια έγιναν οι όποιες άλλες εξεγέρσεις. Θεωρώ ότι είναι τιμή μου να είμαι Μανιάτης και προσπαθώ από τη θέση που μου έχουν δώσει οι ίδιοι οι Μανιάτες,  τόσο εγώ όσο και  οι συνεργάτες μου, να γιορτάζουμε κάθε χρόνο με μεγαλύτερη λαμπρότητα τη γιορτή αυτή και να γίνεται πιο γνωστή στην Ελλάδα άλλα και στον κόσμο. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στη γιορτή αυτή και χωρίς να φαίνεται εγωιστικό, μπορώ να πω ότι νιώθω υπερήφανος.

Ερ.: Ένα σχόλιο σας για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων.

Απ.: Η κατάθεση στέφανων είναι η πιο ιερή στιγμή διότι είναι η ώρα του μνημοσύνου. Εκείνη την ώρα προς ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης καταθέτουμε αυτό το τιμητικό στέφανο. Δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κάνει, όχι αυτές τις σκηνές που έγιναν, αλλά ούτε οχλαγωγία. Από την πλευρά μου θεωρώ πως είχα υποχρέωση να προφυλάξω τη διεξαγωγή της γιορτής, άλλα και παράλληλα να υποστηρίξω τους προσκεκλημένους μας, διότι όλοι οι επίσημοι είχαν έρθει με πρόσκληση του Δήμου. Θεωρώ ότι έκανα το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Αυτοί που το έκαναν πρέπει να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους και όποιες πολιτικές η άλλες διαφορές έχουν με πολιτικά πρόσωπα και να βρίσκουν άλλες στιγμές να τα εκφράζουν αυτά και όχι σε τέτοιες εθνικές η άλλες ιστορικές εορτές. Όσον αφορά  τον κ. Δημακόγιαννη για μένα, όχι για μένα υπάρχουν οι αποδείξεις, είναι ο απόλυτα υπεύθυνος και υποκινητής όλων αυτών των καταστάσεων κατά τη διάρκεια της γιορτής. Επανειλημμένως με έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό και προσωπικά επιλέγω η απάντηση μου να είναι η σιωπή, διότι έχω πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ από κατά καιρούς ανθρώπους σαν τον κ. Δημακόγιαννη.

Ερ.: Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτούς που σας κατακρίνουν; διότι μετά τις δυο παρεμβάσεις σας ο κόσμος μοιράστηκε σε δυο πλευρές. Σε αυτούς που είπαν καλά έπραξε ο Δήμαρχος και σε αυτούς που είπαν πως δεν έπραξε σωστά ο Δήμαρχος.

Απ.: Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή αλλά πρέπει να είναι καλοπροαίρετη. Από τη θέση του δήμαρχου που κατέχω, είτε το θέλω, είτε δεν το θέλω έχω συμβιβαστεί να ακούω κρίσεις και επικρίσεις, βέβαια όχι στο στιλ θα το επαναλάβω του κ.  Δημακόγιαννη. Η ιστορία θα κρίνει αν έπραξα καλώς ή κακώς και θα το τονίσω, ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις γιορτές μας, αυτές τις γιορτές,  για να δείξει ο καθένας μας ποιος είναι, ειδικότερα εδώ στη δική μας μικρή κοινωνία. Εξάλλου, είναι τόσο μικρή η κοινωνία που ο καθένας μας είναι γνωστός τόσο για το ήθος του όσο και για την τιμιότητα του.

Ερ.: Όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν επηρεαστεί και παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα που έχει ανακύψει και παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις. Αν ζητηθεί από το Δήμο Ανατολικής Μάνης να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή να δημιουργηθεί ένα hot spot τι θα πράξετε;

Απ.: Ο Δήμος της Ανατολικής Μάνης βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Αν επεκταθεί το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό και θεωρηθεί απαραίτητο, τότε θα φιλοξενήσουμε και εμείς. Η προσωπική μου άποψη είναι αν το κρίνουμε ανθρωπιστικά ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας ή την χώρα μας μέχρι το βαθμό βέβαια, το ξεκαθαρίζω, που μπορούμε.

Ερ.: Σε όλη την έκταση του Δήμου υλοποιούνται έργα.  Θέλετε να αναφερθείτε και να μας ενημερώσετε σχετικά με την εξέλιξη των έργων όπως είναι το λιμάνι (αν  και είναι έργο της περιφέρειας), ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης,  το νέο δημοτικό γήπεδο καθώς και το Παλαιό Παρθεναγωγείο;

Απ.: Το λιμάνι είναι έργο της περιφέρειας, του οποίου όπως φαίνεται οι εργασίες ολοκλήρωσης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί έγκαιρα. Με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού προχωράμε, μετά από πολλά εμπόδια, πάρα πολύ καλά και ευελπιστούμε, αν δεν προκύψει καμία άλλη καθυστέρηση το αργότερο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να έχει τεθεί σε λειτουργία. Αναφορικά με το νέο γήπεδο και σε αυτό έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, έπρεπε από πέρυσι να έχει λειτουργήσει, όμως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τέλος..."σε δυο μήνες πρέπει να έχουν μπει μέσα να το πω απλά να κλοτσάνε τη μπάλα!!!". Ο χώρος του στίβου έχει ολοκληρωθεί και σε αυτό το στάδιο ολοκληρώνονται οι υποδομές στις κερκίδες. Τέλος, σχετικά με το Παλαιό Παρθεναγωγείο πριν από λίγες μέρες είχαμε ραντεβού με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκδήλωση των εγκαινίων. Το συγκεκριμένο έργο έχει καθυστερήσει πολύ λόγω της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες ολοκλήρωσης  του χώρου, όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση εντός του Μαΐου να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση των εγκαινίων του Παλαιού Παρθεναγωγείου.

Ερ.: Με την μέχρι τώρα εμπειρία σας ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και ποια προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αυτή τη σύγχρονη εποχή;

Απ.: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν εμφανίστηκαν σήμερα λόγω της σύγχρονης εποχής και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Τα προβλήματα υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα μιας και οι Δήμοι δυστυχώς δεν αποφασίζουν, αντιθέτως γνωμοδοτούν. Για να το πω ακόμα πιο απλά, δε γίνεται να παίρνει μια απόφαση ένα αιρετό όργανο όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο Δήμαρχος, και να μην ελέγχεται για τη νομιμότητα της απόφασης, δηλαδή αν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, αλλά για την σκοπιμότητά της, δηλαδή αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  Και θα σας πω ένα απλό παράδειγμα διότι ο κόσμος δυστυχώς δεν είναι ενήμερος. Αν χαλάσει το αυτοκίνητο του Δήμου, για να μπορέσει να βγει εκτός ορίων του Δήμου πρέπει να παρθεί έγκριση από το Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας. Αν εγώ λοιπόν σα Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το στείλουμε στο συνεργείο το οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται εκτός νομού για να επισκευαστεί και δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση, φέρουμε την ευθύνη. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, αν γίνει κάποιο τροχαίο έχουμε την απόλυτη ευθύνη. Έχουμε πει πολλές φορές σε πολιτικούς προϊσταμένους μας να μας πουν τι διασφαλίζεται με αυτή τη διαδικασία και μπορώ να σας πω ότι πέφτουν από τα σύννεφα στο άκουσμα της. Είναι πολλά λοιπόν τα προβλήματα τέτοιας φύσεως που δυστυχώς παρεμποδίζουν τη λειτουργιά του Δήμου. Από τη μεγάλη εμπειρία λοιπόν που έχω, μπορώ να σας πω πως η λειτουργία των Δήμων της περιφέρειας είναι διαφορετική από αυτή των αστικών Δήμων. Ο λόγος είναι απλός. Αυτοί οι Δήμοι έχουν διαφορετικά προβλήματα από αυτά που έχουμε εμείς, που οι αστικοί Δήμοι δεν τα γνωρίζουν, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περεταίρω. Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δυστυχώς δεν υπάρχει. Η λέξη Αυτοδιοίκηση λέει «αυτοδιοικούμαι», βέβαια με τους νόμους που υπάρχουν στην πολιτεία δεν συμβαίνει αυτό. Εύχομαι να λυθούν κάποια στιγμή όλα αυτά ώστε να μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν, γιατί είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση του δημότη μας.

Ερ.: Η περιοχή της Μάνης αποτελεί κατεξοχήν ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ποιες ενέργειες προωθεί ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση και τι στόχους έχετε εσείς μέχρι τη λήξη της θητείας σας;

Απ.: Είναι σίγουρο ότι ο τόπος μας αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Δεν σας κρύβω ότι ακόμα και όταν επισκέπτομαι άλλα τουριστικά μέρη τα παρατηρώ με μεγάλη προσοχή και ειλικρινά δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Έχουμε μια πολύ ξεχωριστή άγρια φυσική ομορφιά, την οποία δε συναντάμε συχνά στη Χώρα μας και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική μας είναι ιδιαίτερου κάλλους. Διαθέτουμε πολύ όμορφες και γραφικές παραλίες και έχουμε μεγάλη ιστορία. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να δώσουμε βάση στον πρωτογενή τομέα. Διαθέτουμε δύο ικανότατους γεωπόνους, τον κ. Κωνσταντίνο Σαμιώτη που είναι και υπάλληλος του Δήμου μας και τον κ. Αλέξανδρο Καπασούρη που είναι δημοτικός Σύμβουλος, με τους οποίους έχουμε συζητήσει τελευταία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους τους, ενημέρωσης των πολιτών για την αγροτική παραγωγή, την μελισσοκομία και την κτηνοτροφία. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, όχι μόνο για το δήμο μας, αλλά και όλης της χώρας. Πρέπει να δώσουμε βάση στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό. Μέσα στην προβολή του Δήμου συμπεριλαμβάνεται και η καθαριότητα. Η καθαριότητα είναι και εύκολος και δύσκολος στόχος. Πιστεύουμε λοιπόν, εφόσον η περιοχή μας προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη, ότι θα καταφέρουμε να πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Επειδή είμαι επαγγελματίας, μπορεί να έχω την ιδιότητα του Δημάρχου αλλά δε ζω από το Δήμο, μου επιτρέπεται να έχω και τη γνώση από την πλευρά αυτή. Ας μην χρησιμοποιηθεί ο όρος του επιχειρηματία, μιας και ο τόπος μας είναι μικρός για να υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες. Από την εμπειρία μου λοιπόν, σας λέω ότι υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή. Από τη μια πλευρά έχουμε το δημόσιο φορέα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Δήμος, και από την άλλη πλευρά έχουμε τον ιδιωτικό τομέα. Αν και οι δυο δεν συνεισφέρουμε από κοινού και με κοινή γραμμή δε θα πάμε μπροστά. Διότι ούτε ο Δημόσιος φορέας, ο Δήμος δηλαδή, μπορεί να πάρει τη θέση του επαγγελματία ούτε ο επαγγελματίας μπορεί να αντικαταστήσει το Δήμο. Πιστεύω ότι από πλευράς δημοτικής αρχής προσπαθούμε και φέρνουμε κάποιο αποτέλεσμα, το ίδιο θεωρώ ότι γίνεται και από πλευράς ιδιωτών. Θέλει και τη συνεργασία. Όταν συνεργαζόμαστε πάμε ακόμα καλύτερα.

Ερ.: Η πρώτη χρονιά που εκλέγεστε Δήμαρχος είναι το 1999. Ποια συγκυρία σας οδήγησε στο να πάρετε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά, έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό σας την διοίκηση και την ευθύνη της ιδιωτικής σας επιχείρησης; Ποια ήταν η στάση της οικογενείας σας τότε; Και τι θυμάστε χαρακτηριστικά;

Απ.: Ειλικρινά όταν πήρα την απόφαση αυτή, το κίνητρο ήταν η αγάπη μου και η προσφορά για τον τόπο, χωρίς αυτό να απαγορεύεται να το έχει οποιοσδήποτε άλλος. Δεν είχα αναμειχθεί ποτέ με τα κοινά, το πρώτο εξάμηνο επειδή κάποιοι συνεργάτες μου βιάστηκαν να με κρίνουν και είχαν έρθει μαζί μου διότι θα κερδίζαμε εμείς τις εκλογές και με είχαν περάσει για εύκολη λεία (να το πω έτσι απλά). Εκείνοι λοιπόν προσπάθησαν στο πρώτο εξάμηνο να με απογοητεύσουν, ειλικρινά πέρασα δύσκολες στιγμές σκεπτόμενος. Αν δεν είχα μέσα μου την αρχή ότι αφού με τίμησε ο λαός της Μάνης στη θέση αυτή δεν έχω το δικαίωμα της παραίτησης, αν δεν είχα αυτήν την Αρχή μέσα μου, θα είχα παραιτηθεί από τότε. Ξέρετε έχω και το άλλο…  δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να με διώξει, είτε από τον τόπο μου το σπίτι μου, αυτό θα το αποφασίσω εγώ και στην συγκεκριμένη περίπτωση που είμαι αιρετός θα το αποφασίσουν γενικότερα οι πολίτες, οι δημότες αυτού του τόπου με την ψήφο τους. Έχω εγκαταλείψει την οικογένεια μου για να φανώ αντάξιος  της εμπιστοσύνης που μου δείχνουν οι δημότες. Το κατά πόσο έχω ανταποκριθεί το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι, εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου και χρωστάω ένα ευχαριστώ στον κόσμο διότι έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι εκτιμούνται οι πράξεις, όχι μόνο οι δικές μου καθώς δεν είμαι μονός μου αλλά και των συνεργατών μου. Και θα προσπαθήσω σε όλη την πορεία αυτή να μην τους απογοητεύσω.

Ερ.: Έχετε διανύσει μια πορεία 17 ετών στο τιμόνι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πάροδο αυτών των ετών σίγουρα έχετε αποκτήσει εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα, θυμάστε κάποια χαρακτηριστικά γεγονότα που σας σημάδεψαν;

Απ.: Δεν θέλω να τα θυμάμαι διότι είναι από μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως το πιο πρόσφατο που είναι από την 17η Μαρτίου. Καλύτερα να θυμόμαστε τα καλά παρά τα άσχημα.

Ερ.: Το 2010, με τη σύσταση πλέον του καλλικρατικού Δήμου Ανατολικής Μάνης και έχοντας τέσσερις εκλογικούς αντιπάλους καταφέρατε να συγκεντρώσετε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Δήμου. Πώς αισθανθήκατε για αυτήν σας τη νίκη; Τι θυμάστε από εκείνη την προεκλογική περίοδο και τι σήμαινε για εσάς προσωπικά αυτό το αποτέλεσμα;

Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου και είμαι εχθρός με το ψέμα, διότι σαν αρχή το ψέμα για εμένα προσωπικά  είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης του ανθρώπου. Για μένα αυτός είναι ο βασικός στόχος, όπως έλεγα στους δημότες τότε ότι θα λυθεί το πρόβλημα, το πίστευα. Τα περισσότερα πράγματα εκτός από εκείνα που απαιτούν ειδικές επιστημονικές γνώσεις, λύνονται με τις πράξεις. Η θεωρία είναι πανεύκολη, η πράξη είναι δύσκολη. Προσωπικά στην καριέρα μου δεν έχω αποκλείσει καμία άποψη  και δέχομαι οποιαδήποτε πρόταση δίνοντας το δικαίωμα στον καθέναν να το πράξει εφόσον είναι εφαρμοστέα. Με πράξεις λύνονται τα προβλήματα και όχι με θεωρίες, βέβαια αν τα έχεις και τα δύο είναι ακόμα καλύτερα.

Ερ.: Στις εκλογές του 2014, το τοπίο έδειξε ότι επί της ουσίας δεν είχατε πλέον εκλογικό αντίπαλο, αυτό κατά πόσο σας επηρέασε; Και πως νιώσατε όταν το ποσοστό της προτίμησης των ψηφοφόρων της Μάνης ξεπέρασε το άνευ προηγουμένου 93,2% 

Απ.: Αυτό ήταν μία απόφαση που το κατάφερα οι συμπολίτες μας, δική τους ήταν η απόφαση. Για μένα ήταν μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Εγώ απλά θα πω ξανά ευχαριστώ.

Ερ.: Όλα αυτά τα χρόνια έχετε δεχτεί αυστηρή κριτική, αλλά ταυτόχρονα έχετε γίνει και αποδέκτης της αγάπης και της εμπιστοσύνης του κόσμου. Αν σας ζητούσαν μια φράση ως απάντηση και για τις δύο καταστάσεις, τι θα λέγατε;

Για την αποδοχή… θα πω για πολλές φορές ευχαριστώ.. Για την άλλη πλευρά θα τους  πω, να προσπαθήσουν να αλλάξουν χαρακτήρα γιατί με το να κατακρίνουν κακόβουλα δεν προσφέρουν τίποτα στον εαυτό τους, να είναι πιο θετικοί και να το ξανασκεφτούν.

Ερ.: Η οικογένεια σας όλα αυτά χρόνια σίγουρα αποτελεί στήριγμα στην πορεία σας. Τελικά η φράση πίσω από έναν δυνατό άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα ισχύει;

Αναμφίβολα και προσφέρει πολλά και αδιαμφισβήτητα η σύζυγος μου είναι από τους ανθρώπους που δεν φαίνεται και πουθενά στην ουσία. Αλήθεια Κυριάκο είσαι και νέο παιδί και ζεις στο Γύθειο, πόσες φορές την έχεις δει στο Δημαρχείο;;; (Απάντηση: σχεδόν καμία)…  Γιατί δεν θέλει να φαίνεται, προσφέρει έμπρακτα και ουσιαστικά σαν τον άγνωστο στρατιώτη και την ευχαριστώ πολύ για πολλαπλή φορά.

Ερ.: Σίγουρα όσοι σας γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν αποκαλύπτετε τα σχέδιά σας για το μέλλον, αλλά εμείς οφείλουμε να ρωτήσουμε σχετικά με τις προθέσεις σας για τα επόμενα χρόνια. Θα παραμείνετε στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων σε τοπικό επίπεδο ή πλέον θα στραφείτε σε κάποιο μεγαλύτερο αξίωμα; Το να αποσυρθείτε δεν το συμπεριλαμβάνω διότι είστε πολύ δυναμικός για κάποιο τέτοιο σενάριο….

Απ.: Το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου είναι ότι δεν έχω πολιτικές βλέψεις για κάτι τίποτε παραπάνω, αυτό στο λέω με κάθε σιγουριά. Το αν συνεχίσω ή όχι είναι πολύ νωρίς, δεν το ξέρω διότι μέχρι τη λήξη της 5ετίας είναι μακρύ το διάστημα. Εξάλλου μπορεί να μην τα πάω καλά. Και αν αρχίσουμε από τώρα να λέμε ότι θα ασχοληθούμε πιστεύω ότι δεν είναι θετικό, όχι μόνο πολιτικά αλλά ουσιαστικά στην πράξη. Το είχα σαν αρχή από την πρώτη θητεία μου, όχι ότι το διδάχτηκα διότι όπως προείπα, ασχολήθηκα  με τα κοινά από την αγάπη για τον τόπο μου, τους συμπατριώτες μου και την προσφορά.

Ευχαριστούμε πολύ, το Δήμαρχο, Πέτρο Ανδρεάκο για το χρόνο που μας διέθεσε και την συνέντευξη που μας παραχώρησε. 

Κυριάκος Δερδελάκος

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Μερικά από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του site, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε το site και την εμπειρία του χρήστη (tracking cookies). Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να επιτρέψετε τη δημιουργία cookie ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι αν τα απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου.